Отборите на Бенетон Тревизо и БК Киев постигнаха победи с своите срещи от група Н на турнира за Купа УЛЕБ, в която е още Лукойл Академик. Успехите на двата състава задължават българския шампион да търси победа на всяка цена днес срещу По-Ортез, за да запази челна позиция в класирането. „Студентите” гостуват във Франция от 21:30.

Бенетон постигна втора победа в турнира снощи, над АСК Рига със 73:63. Новопривлеченият американец в Тревизо – Рийс Гейнс бе най-резултатен за зелените със своите 16 точки, а най-полезен в срещата бе Анджело Джили, който реализира 12 точки, към които прибави 10 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки.

За гостите от Латвия Сандис Валтерс наниза 18 точки, а единствения друг състезател, минал границата от 10 точки бе Аерик Сандърс, който добави 15. Следващата среща на АСК Рига е гостуване в София на Лукойл Академик.

БК Киев записа четвърти успех в група Н и продължава да е начело в класирането. Украинците се наложиха като домакини над вицешампиона на Германия – Артланд Драгонс с категоричното 87:66.

Страхотен мач за домакините изигра Артур Дроздов, реализирал 22 точки. Към тях Дроздов добави 7 борби и 2 асистенции. Райън Стак се завърна в игра за украинците, след като дълго време лекуваше травма, но за 11 минути най-скъпият играч на Киев не направи нищо съществено.

За Артланд Драгонс Ърл Джеръд Роуланд завърши с 15 точки, а Адам Чъб се отчете с 10.

Класирането:

1 БК Киев

2 Артланд Драгонс

3 Бенетон Тревизо

4 АСК Рига

5 Лукойл Академик (-1)

6 По Ортез (-1)