На 12-ти март (събота) в зала „Универсиада” в София баскетболната общественост в България ще даде своя принос в помощ възстановяването на Георги Огнянов - Макарона. За целта в спортния комплекс в столицата един срещу друг ще се изправят отборите на журналистите и сборен национален тим на България от 80-те 90-те години на миналия век.

В периода 10-13 март 2011 година в зала „Универсиада” ще се проведе Финалната осмица на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете. Именно на 12-и март ще се изиграе срещата за 3-4 място, а малкият финал ще бъде предшестван от приятелската среща между представителите на медиите и бившите национали. Тазгодишният мач ще бъде продължение на изиграния двубой между журналисти и БФБаскетбол през март 2010 година в Ямбол, но този път акцентът ще бъде върху благотворителността.

Постъпленията от билети от съботния ден ще отидат за рехабилитацията и адекватното лечение на спортиста.

Георги Огнянов - Макарона е петкратен републикански шампион по джудо и многократен по самбо, състезател и студент в НСА „Васил Левски”. Георги получи тежка травма на Световното първенство за студенти по самбо в Чехия (22-24 октомври 2010 година). Диагнозата на спортиста е строшен 5-и и спукан 6-и шиен прешлен.

В случай, че имате желание и възможност да помогнете със средства за възстановяването на Георги Огнянов, може да използвате следната банкова сметка:

Банка: ОББ АД

Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430

BIC CODE: UBBS BGSF

Титуляр на сметката: Mария Огнянова