Българската федерация по баскетбол осигури телевизионното излъчване на срещите от Националната лига, турнира за Купата на България и на мачовете на националния тим на страната. Родната централа подписа договор за 2+1 години с ТВ7, като стана ясно, че двубои от Националната баскетболна лига ще бъдат излъчвани в дните – петък и неделя.

„За мен като мениджър на НБЛ е изключително важен фактът, че в лицето на ТВ7 ние намерихме партньор, а не само телевизия, която ще предава срещите. Надявам се, че заедно ще вървим напред. Считам, че клубовете също ще проявят разбиране, защото ще трябва да се съобразим с някои неща. Става дума за смяна на дати и часове на срещи, но това е нормално. И в момента имаме в наредбата текстове, които задължават треньори и състезатели да застават пред медиите”, коментира главният мениджър на НБЛ Иван Ценов.

„Поредното партньорство в областта на спорта доказва нашата дългосрочна отдаденост на каузата български спорт”, каза Десислава Тошева, изпълнителен директор на медията.

„В продължение на годините, спортният екип на групата канали категорично доказа, че може да отговори на високите изисквания на българския зрител при предаването на спортни мероприятия и несъмнено интересът към Лигата ще бъде много голям”, пък сподели Миляна Велева, директор Новини и актуални предавания в телевизията.

„Правим голяма крачка напред в отразяването на българския баскетбол. Радвам се много и се надявам да развием баскетбола като медиен продукт в България”, заяви президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков.