Нови предизвикателства към своите приятели, които превърнаха в семейство цялата баскетболна общност в Русе, отправя БК Дунав Русе.

Всеки от членовете на ВИП Клуб-а към него кани по двама свои приятели да се включат в това семейство, което от години събира все повече хора, доказали се в редица сфери на обществения живот и бизнеса, с най-успешния отбор на Русе за този момент.

източник: dunav8806.com

Те си дават нова среща на традиционната за началото на сезона ВИП Гала вечер, която събира за пореден път елита на Русе на 12 октомври, понеделник, в Канев център Русенски университет. Тя отново няма да мине и без блясъка на момичетата от Дунав 8806.

Именно това уникално партньорство между спорта, бизнеса, добрия мениджмънт и местната администрация, е част от здравите основи на клуба, водещи до резултатите постигани от треньора Георги Божков и неговите момичета. Това води и все повече хора в залата на мачовете на "сините феи", постигнали 5 шампионски титли, 4 от които поредни, и 4 Купи на България.

източник: dunav8806.com

Дунавки са и единствения български представител в една от най-престижните клубни надпревари на Стария континент - Европкупата на ФИБА. През тазгодишната им кампания те се изправят срещу представители на едни от най-силните баскетболни първенства - в Русия, Турция и Швеция.

Благодарение на зародилото се ново партньорство между емблемите на Русе Дунав 8806 и Булстрад Арена баскетболистките на треньора Георги Божков ще посрещнат отборите на Енергия, Истанбулски университет и Люлео в новото модерно съоръжение.

източник: dunav8806.com