Баскетболен клуб Спартак Плевен изпитва сериозни финансови затруднения и е заплашен от закриване, алармира сайтът spartak-basket.com.

„Точно 64 години след основаването си, единственият отбор, който през последните 30 години не е изпадал от елитната баскетболна дивизия на България, загива. Ако през следващите няколко дни не се случи чудо, най-успешният клуб в историята на Плевен ще бъде официално закрит. Отказът на Община Плевен и на бизнеса в града да положат елементарни усилия, за да запазят легендата жива, означава че баскетболът е поредната гордост на Плевен, за която ще говорим в минало време”, пише информационният портал.

„През годините Спартак Плевен представя България в европейските турнири цели 14 сезона. Отборът на Плевен остава в историята на българския баскетбол с фантастични победи над баскетболни колоси като Реал Мадрид, Партизан, Бешикташ, Бенфика и много други. Спартак е два пъти шампион на България (1995 и 1996), веднъж носител на Купата на България (1996) и многократен медалист в шампионата на страната. Без своя баскетболен клуб град Плевен никога вече няма да е същия”, информира сайтът.

Спартак Плевен завърши на седмо място в редовния сезон на Националната баскетболна лига този сезон и отпадна на четвъртфиналите след като бе отстранен от Левски.