Най-голямата верига магазини за мобилни технологии в България 2be е новият спонсор на детско-юношеската школа на баскетболен клуб Левски. Компанията и баскетболният клуб сключиха договор за партньорство, според който компанията ще подкрепи отборите на клуба, а до края на състезателната 2006/2007 година играчите ще носят на спортните си екипи логото на спонсора.

„Гледаме на това партньорство като на инвестиция в младостта и таланта на спортистите от Левски. Баскетболът е красива, екипна игра, много обичана в България. Освен това младите баскетболисти на Левски неведнъж са доказвали своите качества, а ние сме убедени, че талантливите българи трябва да бъдат подкрепяни. Много сме радостни от това партньорство и желаем успех на отборите в детско юношеската школа на клуба”, заяви изпълнителният директор на фирмата Станислава Арнаудова.

Договорът на верига магазини 2be с БК Левски предвижда компанията да подкрепи всички четири отбора от детско- юношеската школа на клуба – деца и юноши до 12, до 14, до 16 и до 18 години.

„Наистина е много окуражаващо за треньорския и спортно-техническия щаб и за състезателите на Левски, че усилията им са подкрепени от една толкова динамична и сериозна българска фирма. Приемаме партньорството с 2be като проява на доверие в потенциала на младите баскетболисти на Левски. Очакванията са всички отбори да имат възможност да се борят за медали и да покажат още веднъж, че работата с подрастващите на клубното ръководство е правилна”, коментира изпълнителният директор на „сините” Данаил Петров.