Баскетболен Клуб Левски подписа рекламен договор с „Велдер Груп”. Организацията, която инвестира в клуба, включва компании за разработване и реализация на инвестиционни проекти, производство и търговия с черни метали, инженерингова дейност, строително-ремонтни дейности, управление на недвижими имоти, консултантска дейност. Групата компании притежава зала „Универсиада” , а подкрепата на българския баскетбол е естествено продължение на инвестиционната политика на “Велдер Груп”.

Двете страни са изключително доволни от подписаното споразумение, а баскетболният клуб ще разчита на дългосрочно съдействие от страна на сериозна организация в лицето на „Велдер Груп”.

Логото на „Велдер Груп” ще бъде на екипите на Левски още на старта на турнира за Купата на България. „Сините” излизат в четвъртък в четвъртфинал срещу Черноморец Бургас, а финалната осмица се провежда в Плевен.

Освен на екипите на представителния мъжки отбор, логото на новия спонсор ще краси екипите на всички тимове от детско-юношеската школа на Левски. Работата с подрастващите в клуба от години е на изключително добро ниво, а отборите на Левски са сред най-добрите в страната и от школата излизат едни от най-талантливите баскетболисти.

Амбициите и целите на Левски винаги са били много високи, а в клуба се надяват, че с включването на „Велдер Груп” тяхното осъществяване ще е по-обозримо. Ангажиментът на тази сериозна група компании към клуба доказва за пореден път, че Левски е запазена марка в българския баскетбол и има своето място сред неговия елит.