Саша Топчов е новият изпълнителен директор на Баскетболен клуб Черно море Тича, съобщи днес президентът на клуба Георги Ганчев. Бившият играч на "моряците" сменя на поста Борис Стоянов, който най-вероятно ще остане да работи в клуба.

Ганчев каза, че Черно море Тича започна нова посока на развитие. Ръководството на клуба ще търси спонсор, който да има шампионски амбиции, които да отговарят на традициите на Черно море Тича. Президентът на клуба допълни, че за новия сезон клубът ще се опита да върне в отбора бивши играчи на тима.

Баскетболната общност във Варна има нужда от модерен, финансово стабилен шампионски отбор, заяви новият изпълнителен директор. Той допълни, че е направен проект за развитието на клуба, като краткосрочната цел е финансовото стабилизиране. Крайната цел на Черно море Тича е участието в европейските турнири, посочи Топчов.

От клуба съобщиха още, че работата по селекцията за следващия сезон в НБЛ е започнала. Според Топчов Черно море Тича ще има през новия сезон по силен отбор от миналогодишния. Най-вероятно отборът на Черно море Тича ще започне подготовка за новия сезон в средата на август. Ръководството на клуба представи и новата емблема на Черно море Тича.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.