С привличането на центъра Драган Тубак и плеймейкъра Милян Бочка селекцията в баскетболния тим Черно море Тича приключи, разкри наставникът на отбора Дарин Великов. Той призна, че е допуснал грешка с американеца Зак Киршбаум.

"Основно сбърках аз като преценка, тъй като изгледах мачове от преди осем месеца. Там той е в едно състояние, разчитах че първите 15-20 дни ще променим нещо в него, но видях, че няма резултат и в такива моменти колкото по-бързо човек си поправи грешката, толкова по-добре", обясни Великов.

За Драган Тубак той посочи, че го е проследил доста по-назад във времето, състезателят няма контузии, изиграл е много силни сезони във "Фени индустри", а миналата година с отбора си в Грузия печелят купата на страната.

Контузията на Пламен Алексиев е била голям удар за всички, и най-вече за мен като треньор, коментира още специалистът.

"Късно през нощта на път за Варна се свързах с Милян Бочка, разбрах, че все още няма подписан договор и това е разговора в тазгодишната ни селекция, който приключи най-бързо. Обясних какво е състоянието с племейкърския пост при нас и той ме попита кога трябва да бъде на тренировка."

"Ние не сме разговаряли за нищо друго - нито за условия, нито за заплатата, което ме впечатли много. Казах на Бочка, че трябва да е в залата след един ден и той беше там. Това може да го направи само човек с голямо сърце и професионалист. Уточнихме нещата, вече имаме договор с него", каза още Великов.

"Последните две проверки на Черно море Тича преди началото на първенството са срещу отбора на "Стяуа", който е много силен тим", съобщи треньорът. По думите му за първи път от началото на подготовката отборът ще е в пълен състав, без контузени, със съставът, с който ще играе в първенството.