Баскетболистите на Берое започнаха подготовката си за новия сезон в Националната баскетболна лига и Балканската лига. На първата открита тренировка в общинската спортна зала в Стара Загора присъстваха всички играчи без Пламен Алексиев и новото попълнение Юрай Сегарич. И двамата имат разрешение от треньорския щаб да се присъединят по-късно към заниманията като Алексиев ще тренира още тази вечер със съотборниците си, съобщава официалният сайт на клуба.

Юрай Сегарич пък пристига в Стара Загора в неделя. Във вторник той стана баща на момиченце и по тази причина ще пропусне първите занимания на новия си тим.

Подготовката на тима ще премине изцяло в Стара Загора и ще бъде водена от асистента на Любо Минчев – Бойко Миленков.

„Българските състезатели, на които ще разчитаме са същите като миналата година без Станислав Ваклинов и Велислав Гълъбов. Новите попълнения са чужденци. Тази седмица програмата е малко по вработваща, от другата седмица обаче започваме сериозни занимания. Още е рано да се каже дали ще имаме по-силен отбор от миналата година, всичко зависи от класата на чужденците, които сме привлекли. Надяваме се да направим добър отбор. Все още не можем да кажем какво можем да очакваме от тях – направили сме само една тренировка в залата, два пъти се подготвяхме във фитнеса и един път с бегови упражнения на стадиона. Като физически данни изглеждат добре, остава да могат да играят баскетбол. Съставът ни е достатъчно широк, Любо Минчев е доказан специалист и ще извлече максимума от тях като играчи. Ако сме здрави смятам, че ще направим един добър сезон в България и в Балканската лига“, коментира Бойко Миленков.