Баскетболистите и треньорският щаб на Берое заминават за Унгария, където старозагорци ще вземат участие в престижен приятелски турнир с отбори от три страни. Това са тимовете на Ретимно (Гърция), Аполон (Кипър) и домакините от едноименния унгарски град Кьорменд,.

Въпросният град е разположен в близост до границата с Австрия и недалеч от прочутото езеро Балатон. Тази нощ беройци кацнаха в столицата на Словакия - Братислава, откъдето ще се отправят към града-домакин. По програма срещите ще се проведат на 13 и 14 септември.

Преди няколко седмици Берое получи покана да се включи в турнира от домакина Кьорменд. Надпреварата е част от предсезонната подготовка на тима, в която основната задача пред треньорското ръководство остава обиграване на отбора и подготовка в максимална степен за старта на новия сезон.

От тима вече заявиха още преди първата контрола срещу Академик (София), че резултатите в тази фаза на подготовката не са от значение. Берое получава изключителен шанс да премери сили с чуждестранни съперници преди плейофните сблъсъци от ФИБА Европа срещу един от най-силните холандски отбори - ЗЗ Лайден.