Берое продължава усилената работа по селекцията си за новия сезон. Клубът подписа договор с 22 годишния американец Тревонд Барнс. Третото отвъдокеанско попълнение за старозагорци играе на позиция 4 и 5 и до момента е носил екипа на университетския Hampton Pirates Rooster. Това е петият трансфер на отбора преди началото на подготовката. До момента с Берое подписаха българите Иван Лилов и Деян Карамфилов, както и американците Тре Моузес и Реджър Дауъл.

Барнс е роден на 20-ти юли 1997г. в Лафайет, щата Алабама. Висок е 206 сантиметра и тежи 95кг. Завършва гимназия в родния си град, след което е приет в университета Хемптън, Вирджиния. С колежанския отбор на учебното заведение Тревонд записва 4 сезона в NCAA. За този период взима участие в общо 114 двубоя, в които се отчита със 765 точки, 494 борби и 154 блокади.

Последният сезон на американеца е най-силният в неговата кариера. В няколко двубоя през месец март тази година записва и най-високите си показатели по отбелязани точки и борби, съответно 22 и 13.