Американката Адиджат Адамс ще играе в женския баскетболен Берое през новия сезон. Тя подписа контракт със старозагорския клуб и през следващата седмица ще започне тренировки под ръководството на Таня Гатева в Стара Загора.

Адамс е на 26 години и играе на позиция пет. За последно се е подвизавала в Аржентина, където печели шампионската титла с тима на Куимса. Първият ѝ отбор след завършване на колежа Байола в Калифорния е Валферданж от Люксембург, където през сезон 2014/15 записва по средно 15 точки и 12,3 борби на мач. 

Следва трансфер в гръцкия Кронос, където регистрира средни показатели от 11,4 точки и 8,6 борби. През 2016 година Адамс предприема далечно пътуване до Австралия, където през следващите 2 сезона играе за Мандура Меджик и Албъри.

Там тя е сред най-силните баскетболистки в шампионата, записвайки средно по 16,8 точки и 10 борби. Преди да замине за Аржентина Адамс има и кратък престой в испанския Пикен Валенсия. Щабът на Берое ще разчита на Адиджат в мачовете от Адриатическата лига, в опита на отбора да защити титлата си от миналия сезон.