Младият баскетболист на Славия, Боян Боянов, сподели виждането си, че практикуването на спорт от младите хора е сред най-големите предпоставки за това българската нация да просперира. Боянов беше гост в „Има Как“ Подкаст, за да разкаже за професионалния си път, минал през Италия и Испания, за проблемите в родния баскетбол, но и за добрите страни, които осмислят практикуването на този спорт в родината ни.

„Ще започна отдалеч, като кажа, че има смиъсл да се тренира какъвто и да е спорт, без значение дали ще станеш професионалист, или не. Никога не се знае, спортът е ден за ден и никога не знаеш какво ще се случи. Това важи и за живота. Спортът е фундаментален за здравето на обществото и държавата като цяло, защото това е начин да се избегне тъмната страна на живота. Няма държава без спорт, изкуство и култура като цяло“.

„Има смисъл да се тренира баскетбол в България, този спорт има бъдеще и това се вижда дори и от представянията на националния ни отбор, особено в някои мачове. Показваме го с желанието и амбицията на управниците в баскетбола. Развитието може да е по-забавено, но то е факт, не сме изцяло замръзнали. По залите може да ходят семейства, да гледат срещи, което е важно за изграждането на спортна култура. Просто е нужно децата да се отдадат на някакво градивно занимание още от малки“.