Баскетболистките на Славия намериха нетрадиционен за България, но все по-разпространен в света начин за привличане на публика по трибуните и популярност сред феновете. „Белите” вече носят доста атрактивни екипи и дори се снимаха с тях за новия календар на отбора за 2008-ма година. Тимът не върви особено успешно в женския ни шампионат, но все пак в състава този сезон са предимно млади момичета, които тепърва ще се развиват.

„Не можем да бъдем доволни, защото всеки треньор има големи амбиции. Момичетата са млади и без опит. Много е тънка ситуацията, сега са за първа година при жените. Имахме по-големи очаквания, но нещата не се получиха. Това е нормално, един отбор не се прави за една година. Дано да направим добри мачове и да радваме хората, които идват в залата. Момичетата да покажат желание и да играят баскетбол. Чакаме плейофите и евентуално Купата”, сподели помощник-треньорът на женския Славия Борислава Мандур, която разказа повече за новите секси екипи и клубния календар:

„Първо дойде идеята за екипите, която малко трудно се прие от момичетата. Екипите бяха поръчани във Франция. На момичетата им беше малко некомфортно в началото, даже се притесняваха. Само се подръпваха на терена, но вече свикнаха. Харесаха се и на публиката, а хората дойдоха да ни видят. Нашите фенове са най-верните, подкрепят ни независимо от това дали сме шампиони или не.”

Борислава Мандур, която е асистент на старши треньора Кирил Куков начело на Славия, за пореден път алармира за тежкото състояние на женския баскетбол у нас. „Най-важното е треньорите на подрастващите да събират деца, за да тренират, но също така и да има добри женски отбори, за да има на кого да подражават децата. Родителите трудно водят децата си в залата. Условията не ни позволяват да направим повече. По-тежко не може да стане”, коментира Мандур.

Феновете на „белите” обаче приемат с овации атрактивните екипи на баскетболистките и обещават още по-усилена подкрепа. „Календарът е един по-разчупен поглед върху представянето на един отбор. Екипите наистина са доста по-нетрадиционни. Самите момичета са млади, доста привлекателни, изглеждат добре и провокират. Това е напълно нормално. Без зрители - няма шоу. Хубаво е, когато се търсят най-различни начини да се привлича публика”, заяви Камен Огнянов от фенклуба на Славия.