Треньорът Тити Папазов за втори път ще води студентския състав на България на Универсиада. Наставникът на Левски събира следобед в зала „Христо Ботев” селектираните състезатели за надпреварата в Сърбия от 2 до 12 юли.

България е в Група D на надпреварата в компанията на Украйна и Япония. Двубоите са на 3 и 4 юли. В следващата фаза евентуални съперници са Турция и Португалия.

„Имаме доста кратък период, в който да се готвим, но не трябваше и да се прекалява. Универсиадата е добро състезание и шанс за млади играчи, които тази година нямаха много шанс за изява, да поиграят и да са в добра форма. Това е положително”, коментира помощникът на Пини Гершон в мъжкия ни национален тим по баскетбол.

На сбора се очакват 13 състезатели, сред които Асен Великов, Владимир Маринов, Иван Лилов, Чавдар Костов, Златин Георгиев, Станислав Славейков, Сергей Цветков, Христо Николов, Павел Маринов, Павел Иванов, Живко Стоянов, Николай Върбанов и Крум Дойчинов.

Предвидени са две проверки с младежкия тим на България воден от Иван Чолаков. Първата е в събота от 18 часа в зала „Христо Ботев” в София, а другата във вторник в Правец.

„Аз съм водил отбор на Универсиада пред 6 години. Няма го напрежението от други състезания, но естествено нашата цел е да побеждаваме. Ще търсим добро класиране. В последния момент беше сменен потокът ни. Ние не трябваше да се срещаме със САЩ и Сърбия до полуфиналите, а сега може да ги срещнем на четвъртфиналите. Естествено, след като носим името на България, да се стараем да се представим максимално добре. Всички по-млади национални състезатели са включвани в тези състави. Убеден съм, че момчетата ще се стараят много. Нямаме поставена задача, но знам, че тези момчета ще се много мобилизирани. Предишният пък като водих отбора се класирахме пети в Корея. Едно присъствие от пето до осмо място ще е добро. Отборът на Америка се готви вече месец и е съставен от колежани”, заяви още Папазов за Гонг.