Националният ни отбор по баскетбол може да играе поне една от срещите си в Арена Армеец по време на евроквалификациите през август тази година. Става въпрос за домакинството на България срещу Германия и то, ако в състава на немците е звездата от НБА Дирк Новицки. Другият вариант за мачовете на баскетболистите е зала „Универсиада” в София, а срещите с по-непретенциозните съперници най-вероятно ще се играят в Самоков.

„Мислим, че в момента това е по-нормално. Двата по-важни мача, където очакваме да дойде Дирк Новицки с немския отбор и където очакваме да акумулираме по-голям интерес, който би ни позволил да се включим и за зала Армеец да са в София. Другите два мача идеята е да ги играем в Самоков”, коментира босът на баскет-федерацията Георги Глушков пред Гонг. При мъжете България е в компанията на Германия, Швеция, Люксембург и Азербайджан в групата си.

Националният отбор на България по баскетбол за жени пък ще посрещне съперниците си от евроквалификациите за първенството през 2013-та година в Правец. „За женската част- две квалификации играхме в Русе. Това е прекрасен град с чудесна публика. Но ми иска малко да променим и сме заявили залата в Правец”, заяви Глушков. Дамите са в компанията на Германия, Испания, Швеция и Румъния.