След 4 победи и едно нетрадиционно равенство в контролите националният ни отбор по баскетбол стартира днес участието си в турнира за Наградата на София. Мъжкият ни състав ще има за съперници Беларус, Кипър и Черна гора, като първо посреща отбора на Беларус. Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада”. Кипър е вторият опонент, като срещата е в събота от 20.45 часа, а като дерби на надпреварата се очертава сблъсъкът с Черна гора в неделя вечер отново от 20.45 часа.

Баскетболистите ни се подготвят за участие на Европейското първенство в Полша през септември, където ще срещнат домакините, Турция и Литва в груповата фаза.

„Мисля, че засега се представяме добре. Имаме още доста време до Европейското. Трябва да изчистим някои неща и да подобрим физическото си състояние, което неминуемо ще стане. Засега вървим добре. В отбора има настроение, малко умора, което е нормално на този етап. Не ме боли кракът, което е добре, за да мога да тренирам нормално”, сподели след снощия успех над Кипър с 82:65 точки Стефан Георгиев- Торо.