Националният ни отбор по баскетбол за втори пореден път бе избран за Номер 1 на месеца. Мъжкият ни състав заслужи наградата за септември в традиционната анкета на Пресклуб България, заради класирането си на Европейското първенство догодина в Полша. Баскетболистите ни триумфираха с приза и за август, заради трите си поредни успеха на старта на евроквалификациите.

При награждаването селекционерът Пини Гершон си пожела тимът да спечели анкетата и за септември, което се осъществи. Президентът на българската федерация Михаил Михов ще говори пред медиите в понеделник, когато ще получи приза от организаторите.

Очаква се Михов да коментира новото правило прието от Управителния съвет на централата за защита на националите, което предвижда играчите до 24 години, които са част от държавните ни селекции в различните възрастови групи да получават по минимум 20 минути на мач средно за сезона във вътрешните ни първенства.

Друга интересна тема е възможността братята Васко и Илиян Евтимови да играят за България в бъдеще, въпреки френските си паспорти.