Националният ни тим по баскетбол отпътува за Белград, където в сряда вечер ще се изправи срещу домакините от Сърбия в дербито на върха в група А от евроквалификациите при мъжете.

България е лидер без поражение до момента, а сърбите допуснаха изненадваща загуба при гостуването си във Финландия и се смъкнаха на второ място във временното класиране. Италианците са трети с едва една победа от четири мача, следват Финландия и Унгария с по един успех и две поражения. Двубоят в 20-хилядната „Белградска арена”, където се играха финалите на Европейското първенство през 2005-та година е от 21.30 часа на 3-ти септември, а в другата среща от кръга в сряда Унгария приема Финландия от 19 часа българско време.

Малко след 13 часа днес селекционерът Пини Гершон качи играчите на автобуса, с който отборът ни замина за сръбската столица. В Белград баскетболистите ни ще бъдат настанени в 4-звездния хотел М и ще имат два дни за подготовка на местна земя преди сблъсъка с тима воден от треньора Душан Ивкович.

Националите тренираха в зала „Универсиада” сутринта, след като вчера получиха заслужена почивка след успеха над Италия в събота вечер.

След срещата със Сърбия българите пътуват директно за Унгария отново с автобус. В събота от 19 часа националният ни мъжки тим ще гостува на домакините в Шалготарян. 40-хилядното градче е разположено в Североизточна Унгария на малко повече от 100 километра от столицата Будапеща. Също на 6-ти септември Сърбия приема Италия от 21.30 часа.

След двете гостувания в Сърбия и Унгария, баскетболистите ни се прибират у нас с полет от Будапеща, а на 10-ти посрещат Финландия в зала „Универсиада”.