Играчите от баскетболния ни тим си осигуриха алтернативен начин на хранене на Световните студентски игри в Белград. Нашите пазаруват сутрин, обед и вечер суха храна от близкия на университетското село мол.

Момчетата на Тити Папазов прибягват до този странен метод заради километричните опашки и отвратителната храна в кетъринг ресторанта ни Игрите. При добро стечение на обстоятелствата след 50-минутно чакане можеш да се докопаш до някой от предлаганите буламачи от организаторите. Домакините явно са съкратили доста от бюджета в това отношение на прокламираните от тях „пестеливи” Игри. Протестите валят от всички делегации, но това очевидно не стряска местните и те непрекъснато се хвалят, че всичко е на топ ниво на Универсиадата.

„Така поне ядем бързо и много по-вкусно,” твърдят нашите, които можете да срещнете често с пликчета в ръка на връщане от близкия огромен супермаркет.

Днес българите излизат във втори мач от предварителната група срещу Япония. Срещата е в „Спортна зала” от 18.30 българско време. Вчера България победи Украйна със 79:71 и почти си осигури класиране напред, тъй като от група продължават два отбора. Тази сутрин българите направиха лек крос из селото преди да се приберат по стаите за почивка и сърфиране из интернет.

Тити Папазов ще излезе срещу азиатците със същата стартове петица като вчера: Асен Великов, Станислав Славейков, Иван Лилов, Христо Николов и Николай Върбанов. На мача (който този път е в сръбската столица за разлика от вчерашния, който бе във Вършац, на 80 км от столицата) се очаква голяма група фенове на българите, сред които почти целият персонал на посолството ни в Белград и дечица от едно местно училище.