Мъжкият ни състав по баскетбол излиза срещу сръбския Хемофарм довечера от 18 часа във втора контрола между двата тима. Двубоят е в зала „Универсиада”. България надви сърбите снощи с 89:77 точки, но през второто полувреме преднината на домакините стигна 22 точки на моменти.

Най-добър за националния ни тим бе капитанът Тодор Стойков, който продължава със силните си игри с екипа на представителния ни състав. Стойков реализира 22 точки, от които 5 тройки от 6 опита, като добави и 4 асистенции.

Очаква се във втората проверка срещу Хемофарм участие да вземе останалият на пейката снощи Деян Иванов. Не е ясно дали вторият американец – Андре Оуенс, който също не бе съблечен по екип в първия мач, ще играе. Гершон заяви сред двубоя снощи, че още не е взел решение.

Селекционерът обаче сподели, че не е доволен от представянето на центровете, когато коментира състоянието на Васко Евтимов. „Мога само да му пожелая за бъде здрав и да се надявам, че ще може да ни помогне, защото сред нещата, от които не съм много доволен, е как играха центровете ни”, каза Пини.