Някои от популярните български и чуждестранни баскетболисти ще посетят дома на отец Иван от Нови Хан. Това е втората баскетболна инициатива на "България си ти!", след срещата със звездата на НБА Денис Родман. Този път акцията е в дома на Отец Иван от Нови Хан. Събитието ще се състои на 26 април (петък) в 11 часа.

Официални гости на мероприятието ще бъдат президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, спортният директор на Националната баскетболна лига (НБЛ) Сандра Велчева и председателят на "България си ти!" Димитър Куцаров. Участие ще вземат и спортисти от местното баскетболно първенство. Националът Чавдар Костов от Левски, крилото Веселин Веселинов, шведският национал Томас Масамба, гардовете Божидар Аврамов и Брендън Хийт от Лукоил Академик са само част от играчите. Спортните величия ще зарадват децата на Дядо Иван с автографи и ще разкрият тънкостите на играта.

За хлапетата НБЛ и "България си ти!" са осигурили баскетболни кошове и топки. Целта е децата активно да правят физически упражнения и да "отключат" любовта си към спорта. Възможно е някои от тях един ден да станат новите баскетболни звезди. Малчуганите вече тръпнат в очакване да дриблират и забиват със звездите на баскетбола.