Един от участниците в конкурса за забивки по време на българския Мач на звездите ще прескача лек автомобил по пътя си към коша. Организаторите пазят в тайна името на въпросния смелчага, но е ясно, че състезаващите се ще бъдат Доналд Коул, Атанас Радев, Павел Маринов, Перо Антич, Христо Николов и Станислав Цонков.

Конкурсът за забивки ще се състои в паузата между първата и втората част на Мача на звездите, който е в неделя от 18 часа. Журито, което ще оценява най-добре скачащите момчета в родното първенство ще е в състав Иван Ценов, Георги Глушков, двама представители на спонсорите – Петър Аврамов и Николай Лазаров, както и Светислав Пешич. Именно Пешич ще хвърли и първата топка в HDI Мача на звездите.

При тройките осемте участници ще стрелят от пет позиции, по три топки, като ще имат възможност да реализират 15 коша. Интересното е, че ще се стреля само с чисто черни топки. От тройката ще се надстрелват Иван Лилов, Тихомир Желев, Станислав Говедаров, Златин Георгиев, Александър Груев, Асен Великов, Мартин Дурчев и Мартин Маринов.