Веригата 3х3 турнири на БК ЦСКА печели нови приятели и извън столицата. След празника пред зала Балкан в един от най-баскетболните градове - Ботевград в понеделник, днес в друг прочут център - Плевен, ще се проведе вторият 3х3 турнир за тази седмица. В двора на училище Цветан Спасов от 17:00ч. на 30-ти май, ще се проведе истински баскетболен празник.

За целта Българска Федерация Баскетбол предостави официалното игрище за 3х3 и преносимите си кошове, които ще сбъднат мечтата на много деца да играят любимата си игра в една различна и много атрактивна атмосфера. На най-добрите условия за баскетбол на открито, деца от възрастови групи момчета и момичета до 15 и юноши и девойки до 18 години, ще премерят сили в надпревара за наградите, осигурени от спонсорите от енергийни напитки Шарк и завода в Златна Панега.

Черешката на тортата ще постави турнирът за мъже над 18 години, който ще започне от 18:00ч. на същото място, а победителят, ще получи правото и честта да защитава името на града си на финалите на 3х3 първенството на България на 16-ти юни в София.

Събитието е още едно доказателство за нарастващия интерес към новата баскетболна дисциплина у нас и е крачка от развитието на един спорт, който се е устремил от уличната площадка и гледа смело към олимпийските игри.