Изключително баскетболно шоу ще разтърси зала „Универсиада” на 13-ти октомври. Популярният американски тим AND1 MixTape Tour ще гостува у нас, а негов съперник ще е специално селектиран български отбор. За целта на 30-ти септември в зала „Христо Ботев” ще се проведе стрийтбол турнир, за който вече са се записали 30 тима от по двама играчи. Победителите ще попаднат в българския тим, който ще се изправи срещу световно известните баскетболисти с прякорите Hot Sauce, The Professor, Helicopter, Baby Shack, Escalade и други.

Атрактивният състав, който е в известен смисъл съвременната версия на гостувалия преди доста години в България американски тим Харлем Глоубтротърс, има собствено шоу по ESPN, а срещите му се провеждат при сериозен зрителски интерес.

В турнира за определяне на българските състезатели могат да се включат играчи над 16 години, а над 40% от билетите за истинския демонстративен сблъсък вече са продадени, макар цените да са от 15 до 40 лева.

Според регламента на баскетболното състезание AND1 Mixtape Tour отборът от стрийтбол играчи обикаля света и предизвиква най-добрите състезатели в различни градове. Преди да пристигне в София тимът ще гостува в Белград на 5-ти октомври.

„Шоуто представлява комбинация между баскетбол и елементи свързани с хип-хопа. Прави се опит да се получи нещо по-атрактивно като изпълнение. Това привлича младите хора. Изискванията на американските мениджъри са доста сериозни. В цял свят билетите са от 20 до 50 евро, а ние се опитахме да сложим по-нормални цени. Но не се съмняваме, че ще напълним залата, което е доста смело”, коментираха организаторите в лицето на Валентин Митов.

След няколко дни официално ще бъде обявено името на треньора, който ще води българския тим, а дори се прокрадва амбициозната идея въпросният отбор не само да гостува в други градове след шоуто с американците, но и да се включи в турнира за Купата на България.