Шефът на българските баскетболни рефери Камен Тошев бе преизбран на поста си на проведеното Общо отчетно-изборно събрание на Националната съдийска колегия в този спорт. Явно доволни от свършената работа в последно време, членовете гласуваха пълно доверие на Тошев.

На проведената четиричасова сбирка бе утвърден и новият Управителен съвет на баскетболните рефери у нас. В седемчленната управа влязоха като нови членове Христо Караджов от Пловдив и Георги Сотиров. Те заеха местата на Стоян Шесташки и Румен Калпакчиев.

Освен тях в състава й са още Тодор Добрев, Марин Механджиев, Петър Цачев и Орлин Николов.

Беше избран и Контролен съвет в състав: Председател - Владимир Атанасов и членове Тотьо Вичев и Борислав Томов. Новото ръководство е с мандат от 5 години.

На събранието присъстваха официално поканените гости Артеник Арабаджян, който беше определен от ФИБА за един от най-успешните съдии за всички времена, Саркис Ованесян, досегашен председател и почетен председател на Пловдивската съдийска колегия по баскетбол, Ангел Дъров, досегашен председател на Русенската съдийска колегия и Георги Чипев, досегашен председател на Старозагорската съдийска колегия по баскетбол.