Ръководството на баскетболната ни федерация ще се събере на заседание на Управителния съвет в Плевен часове преди финала за Купата на България при мъжете, а не както бе планирано по-рано на 18-ти март. Шефовете на централата са преценили, че именно заради провеждането на Финалната осмица на турнира в местната зала „Балканстрой” в Плевен ще присъстват достатъчно от членовете на УС.

Родната федерация трябва да реши кога и къде ще се проведе Финалната четворка на надпреварата за Купата на България при дамите. Все още не са определени дори датите на провеждане, като заради Мача на звездите, който е предвиден за 29-ти март във Варна ще трябва да се избере единия от трите варианта:

1. 27 и 28 март 2009;

2. 26 и 27 март 2009;

3. 28 и 30 март 2009.

Не е ясно дали на въпросното заседание на 15-ти март ръководството на баскет-централата ни ще обсъжда въпроса за избор на нов национален селекционер на женския ни представителен тим. От федерацията на няколко пъти споделиха, че се разглеждат няколко варианта за чуждестранни специалист, а до следващото заседание на УС, което се явява в неделя, би трябвало да има развитие по темата.