Цялото ръководство на баскетболната ни федерация ще присъства на жребия за груповата фаза на Евро 2009 в Полша. Националният ни тим ще научи съперниците си в събота във Варшава. Президентът на родната централа Михаил Михов, изпълнителният директор Иван Ценов и генералният секретар Елеонора Рангелова ще представят България на жребия. Събитието ще се проведе на 8-ми ноември от 14 часа българско време в полската столица.

Мъжкият ни състав, воден от Пини Гершон, е в последната четвърта урна в компанията на Великобритания и Израел, както и отборът, който ще се класира от допълнителните евроквалификации. В първа урна са Русия, Испания, Литва и Гърция, а във втора – Германия, Хърватия, Словения и Турция. В трета урна пък попаднаха Сърбия, Полша, Македония и Латвия.

Освен съперниците в групата, националите ще разберат и в кой град ще се играят мачовете от първата фаза. Групите ще са в Гданск, Познан, Варшава и Вроцлав. Двубоите от втората фаза ще се играят в Бидгож и Лодз, а финалите са в Катовице.