Името на новия национален треньор на България по баскетбол- мъже трябва да бъде официално обявено в сряда след насроченото заседание на Управителния съвет на централата. От федерацията обявиха, че ръководството на БФБаскетбол се събира на 19-ти май от 11 часа, като предстои да бъдат утвърдени треньорските щабове на националните отбори.

Най-спряганото име за нов старши треньор на представителния ни състав е това на председателя на Треньорския съвет и екс-генерален мениджър в екипа на Пини Гершон – Росен Барчовски, макар той самият все още да не потвърждава информацията. Сърбинът Светислав Пешич пък почти сигурно ще запази ролята си на консултант на националния.

Членовете на Управителния съвет ще обсъждат евентуална кандидатура на страната ни за Евробаскет 2013 – 2015 година. Планира се още да се поставят цели за представянето на националните отбори до 2016 година. Сред точките в дневния ред е още и приемането на срокове за заявки и формат на Държавните първенства за сезон 2010/2011 година.