От баскетболната ни федерация са уведомили испанските си колеги за резултата от проверката, която извършиха по редовността на българския паспорт на американския баскетболист Пийт Микел. Ръководството на родната централа официално обяви, че проверката в Дирекция Българско гражданство на Министерството на Правосъдието показва, че не е издаван наш паспорт на името на американския баскетболист Пийт Микел.

След като сагата с българския паспорт на Микел стигна дори до Израел, най-популярният спортен сайт в страната съобщи за подозренията около достоверността на документите на играча на ТАУ Керамика. „Има съмнения в измама с българския паспорт на Пийт Микел. Българската федерация е уведомила служители на испанската, за да помогне в разследването”, пише one.co.il.

Испанските медии с охота подхванаха разследване по случая, след като се появи сериозно разминаване в първоначално обявената информация, че баскетболистът на ТАУ Пийт Микел се е сдобил с бг-паспорта и становището на българската федерация.