Българската федерация по баскетбол вече има нов телевизионен партньор и дербитата от първенството ще бъдат излъчвани по канал TV+, стана ясно след продължилото близо 3 часа заседание на Управителния съвет на централата.

„Имаме телевизионен партньор за мъжката лига и спонсор на мъжката лига. Важните неща, които днес взехме като решение е първенствата при 10-годишните да минат на принципа на 8-годишните, като фестивали, за да могат повече деца да играят.

За тях това е една игра и трябва всички да могат да играят, и да се радват”, коментира пред Гонг президентът на родната централа Георги Глушков.

Първият баскетболен сблъсък, който ще бъде излъчван пряко по телевизията е мачът от втория кръг на Националната лига- жени между Берое 07 и Левски на 19-и октомври /петък/ в зала „Общинска” в Стара Загора.

Баскет-федерацията избра и дата за предстоящото редовно Общо събрание. „Насрочихме редовно Общо събрание за началото на декември. Това е отчетно Общо събрание и ще бъде на 14-ти декември в София”, заяви още Глушков.

Босът на централата по баскетбол сподели, че е обсъждан и въпросът финалът при мъжете да се играе до 4 победи от 7 възможни срещи, но това за момента е въпрос на преговори с клубовете, като голямо значение има икономическото отражение на едно по-дълго първенство.