Управителният съвет на баскетболната ни федерация ще гласува решение, което да бъде изпратено до всички отговорни фактори в държавата с искане да се национализира зала "Универсиада".

„Всички ремонти в залата се правиха с цел да докажат, че парите, които се изразходват са равни на стойността на съоръжението. Защо не се спазват клаузите за дълъг период от време да има задължение да я предоставят само за спорт? Само си приказваме колко зали ще построим. Проблемът не е колко да платим, а защо?! Защо се изкривява предназначението на едно спортно съоръжение?”, заяви президентът на централата ни Атанас Тонев, който коментира темата по повод бъдещото домакинство на националните ни отбори в допълнителните евроквалификации през лятото и това, че финалите от първенството няма да се играят в зала "Универсиада".

„От 10 години съм президент на федерацията и в спорта не се случиха кой знае колко хубави нещо, но особено по отношение на базата държавата деградира. Примерът е зала Универсиада”, каза още Тонев и добави, че въпреки твърдото решение финални мачове от шампионата да се състоят само в най-подходящите зали, сега баскет-федерацията е направила компромис и ЦСКА ще домакинства в зала Триадица. „Казвам го с огромно огорчение. Изцяло подкрепяме БК ЦСКА в спора с Универсиада”, бе категоричен Атанас Тонев.

Що се отнася до представителните ни отбори за мъже и жени босът на централата заяви: „Нормално е очакванията ни да са максималистични, въпреки че тръгваме от последни позиции. Колкото и да е трудно, двамата треньори са си поставили такава цел.”