Представители на няколко от родните баскетболни клуба се срещнаха днес, за да обсъдят позициите си преди Общото събрание на българската федерация, на което ще бъде избран и нов президент на централата. Срещата на ниво президенти начело с боса на ЛукОйл Академик Валентин Златев и заместник-председателя на Черно море Симеон Варчев продължи няколко часа, но не доведе до конкретни резултати.

„Срещата беше по-скоро опознавателна и главно с цел да се уеднаквят позициите за избор на президент на българската федерация. Казах точно и ясно – резултати няма. Срещнахме се не само с г-н Варчев, присъстваше и президентът на Спартак Плевен, директорите на Балкан Ботевград и Ямбол. Присъстваха представители на 10 клуба, за да поговорим какво правим за бъдещето на българския баскетбол и за да уточним нашата позиция за предстоящия избор на президент. Всеки един клуб каза какво мисли по въпроса”, сподели спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков.

„Мисля, че срещата протече много добре. За съжаление закъсняваме, но не стигнахме до някаква обща позиция за това кой кандидат ще подкрепим. Изчакваме да видим какво ще стане. Когато има обща позиция, тя ще бъде обявена. Срещата беше изцяло, за да се координират действията за предстоящия избор”, каза още Везенков.