Представителите на някои от водещите ни баскетболни клубове се въздържат от официален коментар след втората среща помежду си, която се проведе днес в София. Инициатор на това събрание, както и на първото в началото на седмицата, бе заместник-председателят на БК Черно море Еврохолд Симеон Варчев. Босът на варненци бе първият, който официално обяви подкрепата си за един от двамата кандидати – Михаил Михов, който пък е бивш президент на Черно море.

На срещата в днешния следобед в столицата отново се събраха представители на шампиона ЛукОйл Академик, ЦСКА, Спартак Плевен, Балкан Ботевград, Ямбол и разбира се – Черно море.

До момента обаче няма официална позиция на нито един от големите ни клубове, как ще действат на Общото събрание на баскетболната ни федерация.

Спортният директор на „студентите” Сашо Везенков коментира, че скоро от пресслужбата на клуба ще известят медиите за официалната му позиция.

Що се отнася до ЦСКА, наставникът Росен Барчовски сподели, че „червените” ще оповестят мнението си след завръщането на босовете от САЩ 2-3 дни преди Общото събрание на централата ни на 17-ти април.