Председателят на Треньорския съвет на баскетболната ни федерация Росен Барчовски коментира разразилия се скандал около избора на националния ни треньор Пини Гершон.

„Случайно се срещнахме със Сашо Везенков преди малко и той изрази недоволството на техния клуб от това, което е известно на всички. Позицията на треньорския съвет вече е официално оповестена, а вече стана ясно и мнението на Пини Гершон. В момента смятам, че в името на българския баскетбол всеки трябва да направи своя компромис, независимо от мнението си и да се обединим около този човек. Всичко останало е лично его, но то не помага на никой, така че нека да послушаме този човек какво е казал.”

„Всичко е лично” се казваше някъде, май в „Кръстникът”, но за нас баскетболът е над всички и е важно да има спокойствие. Не ми харесва цялата работа”, заяви Росен Барчовски, който присъства на специална пресконференция на клубния си тим ЦСКА, на която бе обявено, че сръбският специалист Бранислав Прелевич става спортен директор на „червените” баскетболисти.