Настоящият генерален мениджър на представителния ни тим по баскетбол и един от най-доказаните ни специалисти Росен Барчовски остана председател на Треньорската комисия към баскет-федерацията. Барчовски си е поставил амбициозна задача, заедно с колегите си, да внесе необходимите промени в треньорството у нас.

„Смятам, че това е един от най-важните моменти. Още миналата година на общото събрание на федерацията президентът Михаил Михов определи една промяна в треньорската комисия и съдийската. Двама човека ще се занимават специално с това към федерацията. Имам намерение да променим изцяло начина на преподаване на баскетбол в България. Готови сме с Георги Глушков с една програма, която е сръбска и в момента се превежда. Когато всичко е готово, ще започнем задължително преподаване на баскетбол само по тази програма”, сподели Росен Барчовски пред Гонг.

„Моята работа в общи линии ще бъде да обикалям страната и всички треньори да влязат в час, защото най-големият ни проблем, аз смятам, че е треньорството. Разбира се бази, пари и т.н., това са известни неща, но ако не направим коренна промяна по отношение на компетентността и професионализма на треньорите, до никъде няма да стигнем. Смятам да се заема с тази задача много сериозно. Аз съм амбициозен човек и като се захвана с нещо, трябва да го направя”, добави Барчовски.