Старши треньорът на баскетболния ЦСКА – Росен Барчовски, сподели след загубата от Рилски спортист, че играчите му няма от какво да се срамуват. „Червените” паднаха със 72:84 в мач от 4-ия кръг на шампионата.

"Поздравявам Рилски спортист. Успяхме, в това си състояние, в което сме в момента, да направим този мач интересен, да не се предадем, да стигнем два пъти противника - и първото полувреме, и особено второто, пет минути преди края беше 2 точки (66:64). Там е липса на гард, ние нямаме типичен гард и това е видно за всички. Ще имаме, разбира се. Липса на опит, концентрация, умора - има играчи с по 35-36 минути. Това нещо се оправя и ще го оправим”, сподели Барчовски.

„Има много неща, които можем и в този вид да подобрим. Разбира се, необходим ни е Венци Петков, необходим ни е Брандън Йънг, необходим ни е здрав Алекс Симеонов, а не на куц крак. Ако всички тези неща се случат и работим концентрирано, всеотдайно и скромно, ще изглеждаме по-добре. Въпреки всичко не може да се срамуваме. Аз поздравих играчите в съблекалнята. По периметъра ни сме само с млади и не много опитни, включително и Дерил Оуенс. Въпреки звездния му мач като точки, той има университетски години във втора дивизия и един сезон в Грузия. При високите играчи сме по-опитни. Младостта не е оправдание. Тези неща трябва да се изчистят", каза още той.