Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски бе видимо доволен от добрия резултат, който постигнаха неговите момичета в днешната среща за Купата на България срещу Сливен. „Червените” победиха със 116:72 и се класираха за четвъртфиналите на надпреварата, където ще премерят сили с Ямбол.

 

„Доволен съм най-вече от играта ни в нападение, но не и от тази в защита. Там не съм доволен както от представянето на младите баскетболисти, така и от на по-опитните ни играчи. Там е слабостта ни и ми се иска да напредваме повече”, заяви Барчовски.

 

Относно отрицателния баланс на тима му срещу Ямбол, наставникът заяви: „Сега е време да изравним баланса и победите да станат две на две. Поне в първия мач се надявам, важен е старта, по-различен е форматът, плейофен. Мисля, че малко по малко излизаме от кризата. Вярвам, че можем да се класираме.”

 

"На първо време, ако успеем да влезем във финалната четворка за Купата, за нас ще бъде успех. После ще мислим за другото," допълни той.

 

За най-големия проблем в своя състав, контузиите, Барчовски каза, че ще може да използва Живко Стоянов може би още в следващия мач на отбора, тъй като подновява тренировки утре или вдругиден. Друг млад талант в отбора Любен Пасков пък е приключил със своята рехабилитация, след като извади рамо и до три седмици ще започне да тренира наравно със своите съотборници. Дотогава Пасков ще работи във фитнес залата.

 

Американският гард Майк Хендерсън пък има насрочена операция за следващата седмица в България.