Наставникът на ЦСКА - Росен Барчовкси, сподели мнението си след победата над Спартак Плевен със 101:87. Това беше трети пореден и общо 13-и успех за „червените“ в НБЛ.

„Много лесно е да се каже защо стигнахме до кризата - защото се отпуснахме. Нападението ни вървеше много леко, но се появи отпускане в защита. Те нямаше как са обърнат освен с тройки, вкараха 10 второто полувреме. Това са неща, които трябва да се оправят. Правим две грешки, забранени на деца, камо ли на мъже. Такива неща, които задължително трябва да се изчистят. Имаше и хубави неща. Не бях наясно след прекъсване дали ще играем добре. Но спечелихме срещу сериозен отбор с опитен, амбициозен, много добър треньор. Но ние направихме добър мач. Поздравявам отбора на Спартак“.

start-photo.bg
88 снимки

„Зейн Ноулс имаше леки проблеми и трябваше да го запазим, но Зекович направи бързи фаулове. Кой ще бъде титуляр ще решаваме според формата и противника. Ще трябва да надградим още малко“.

„Купата не се печели толкова лесно. Трябва да се изчистят грешките, да се подобрим физически и да сме по-добри в защита. И като енергия, и като тактика. В толкова много Купи съм участвал, че когато съм водил отбор, който се бори за медали, и когато съм печелил купата, имам два такива случая, четвъртфиналите са много трудни мачове“.

„Изобщо няма такова нещо като предпочитан съперник. Нашият отбор е такъв, че ако си даде играта, ще стигнем полуфинал. Там вече какво ще става, не знам“, заяви Барчовски.