Още много работа има за вършене в мъжкия ни национален тим по баскетбол преди европейските квалификации това лято, заяви селекционерът Росен Барчовски. България записа победа и загуба срещу Португалия в първите си контроли.

„Най-характерното от тези две срещи, които реално бяха първите ни мачове, е, че сме много далеч от истината, много далеч от формата, в която трябва да бъдем. Много повече сме бягали, вдигали щанги и т.н. и сме далеч от форма. Португалия пък дойдоха след два силни сблъсъка с Великобритания и бяха по-добре от нас. Иначе мачовете бяха равностойни, а единият го спечелихме, другият - не. Имаме още много работа за вършене. Във втория мач загубихме, защото не започнахме концентрирано и с грешки, като им дадохме да се разиграят. Стигнахме ги, но не ни стигнаха силите, а и исках да използвам всички играчи. С течение на времето ще се избистрят постовете. Но все пак полезни проверки”, коментира пред Гонг Барчовски.

На въпрос за представянето на Христо Николов, който направи силен сезон с клубния си тим, Росен Барчовски сподели: „Първо, в тренировъчния процес видях един много амбициран и старателен Христо Николов. Израснал е и помогна много в мачовете. Имам чувството, че малко желанието му да се покаже е в повече и му липсва спокойствие. Ако се успокои, приносът му ще е по-голям. Мисля, че може доста повече.”