Центърът Тенчо Банев ще пропусне домакинството на Лукойл Академик срещу турския Пинар Кършияка в сряда от 18 часа в Арена Армеец. Това стана ясно на тренировката на шампионите във вторник вечерта.

Старши треньорът на Лукойл Академик Димитрис Галанис пък бе категоричен, че неговият тим е винаги готов за европейски мач. „Пинар е отбор с голям бюджет. Спечели преди три дни срещу Банвит в Турция и се представя много добре в Еврокъп. Имаме маратон от мачове като гости, както в Еврокъп, така и във вътрешното първенство. Когато имаш предизвикателства като мача с Пинар, трябва да се раздадеш максимално и да ги преодолееш”, заяви гръцкият треньор, цитиран от bgbasket.com.

„Трябва различен подход в сравнение с първия мач. Променихме някои неща, но Пинар също претърпя развитие. В много добра форма е. Имаме програма и ще се възползваме от шансовете, които получаваме. Разбира се, че съм доволен, че Веселин Веселинов е в отбора. Избрахме го и добре знаем кой е. Разбира се, той няма да бъде готов за игра на 100%, но ще помогне на отбора, както и всички други играчи”, коментира още Димитрис Галанис и добави:

„Искам да поканя всички фенове на баскетбола да ни подкрепят. Вярвайте ми, когато играчите са в съблекалните и знаят, че навън има фенове, се чувстват много по-добре.”