Старши треньорът на Балкан Ботевград Петър Клечков, явно разочарован много от загубата в малкия финал за Купата на България от Черно море, не се яви на пресконференцията след двубоя за третото място. Неговото място зае помощникът му Михаил Михайлов, който коментира, че още вчерашното поражение от Рилски спортист се е оказало точката на пречупване.

„Явно не успяхме да се вдигнем след вчерашната загуба от Рилски,” сподели той. „В първенството сме побеждавали и Рилски спортист, и Черно море, но баскетболът затова е интересна игра.”

„В най-важните моменти не показахме характер и тактическа зрелост,” обясни Михайлов загубата от Черно море. „Липсваше ни и концентрация, и мотивация, от всичко по малко.”

„Много искахме да се възползваме от шанса да играем на финал, Самоков по принцип са ни удобен отбор, и след като победиха Лукойл Академик виждахме възможността,” отново се върна той към поражението на полуфинала и последиците от него.

„Сега най-важното за нас е да си извлечем поуките. В Ботевград трагедии от загуби не се правят. Имаме си цели, и ще си ги гоним,” категоричен бе асистентът на Петър Клечков.