Старши треньорът на Балкан Небойша Видич сподели след поражението от Лукойл Академик и във втората среща от финалната серия, че въпреки дадения максимум от отбора му, съперникът има много качества.

"Енергията е променлива. Трудно се възстановихме. Нямахме пълна възможност тези два дни да се възстановим след края на предишния мач. Много трудно е с такава съкратена ротация да се играе срещу отбор като Лукойл. Те си показаха своята класа, показаха по-добър шут за три точки. поздравявам ги, но виждате заради тези хора, които викаха за нас дори при 20 точки разлика, ще се опитаме да отидем в Ботевград и да спечелим," обясни треньорът на "зелените" след втората загуба в Правец.

"Ние искаме първият мач да е на 1-ви юни, но няма как това да стане. Ще направим всичко възможно да се върнем, но отборът на Лукойл имат качества, които се видяха днес и мисля, че ние дадохме максимума в този двубой." 

Центърът Николай Върбванов добави: "Аз очаквах тежък мач, че няма да е същия като първия. Определено липсваше енергията, може да се каже и умората, но това са само оправдания." категоричен бе центъра на Балкан след загубата. Според мен умората е водеща. Всеки има желание да победи Лукойл, особено когато играеш финал. Ние не се предаваме и играем за победа. Първият ден играхме наравно с тях, но просто много се изморихме. Малка ротация имаме в момента и затова резултатът е такъв за съжаление. Серията не е свършила. Продължаваме напред, идват два мача в Ботевград и два дни за почивка и се надявам по-добрият да победи."