Шампионът на България по баскетбол Балкан стана посланик на каузата на пациентите с наследствен ангиодем. На посещение на баскетболния отбор в "Арена Ботевград" в четвъртък беше 8-годишният Стефан Михайлов, който страда от болестта наследствен ангиодем.

Целта на посещението беше да се популяризира информираността на обществото за болестта, съобщават от клуба.

Преди сутрешната тренировка играчите от мъжкия отбор облякоха тениски на Асоциацията в знак на подкрепа към хората, страдащи от заболяването. Те подариха на малкия Стефан топка с автографи и шал на отбора. Майката на момчето - Валя Манолова, подари на БК Балкан грамота за съпричастност и благодари за подкрепата на клуба.

Родителите на Стефан откриват диагнозата преди година след редица изследвания. Заболяването се проявяват при силна емоция на детето чрез подуване на крайници и различни части на тялото. Лечението се покрива изцяло от Здравната каса, по думите на неговата майка. В момента малкият Стефан води пълноценен начин на живот и посещава училище, но е необходимо непрекъснато наблюдение и поставяне на инжекции при проявяване на симптомите.