Баскетболният Балкан Ботевград ще бъде воден от временен треньорски щаб, в лицето на досегашния помощник-треньор Михаил Михайлов, на Лъчезар Диков, който миналия сезон водеше дублиращия тим в А група, и Георги Христов. Клубът вече има набелязани няколко варианта, включително и от чужбина.

„Тези трима ще водят отбора, не мога да кажа докога и за какъв период, но ще бъде докато намерим нов старши треньор. В интерес на истината ние няма да прибързваме, искаме да направим правилен избор, да намерим треньор, който ще успее с тези момчета или с промените, които той ще реши на направи в селекцията, да върне публиката в залата, да подобри съществено играта и съответно и класирането, защото в момента сме на едно доста неприятно място”, коментира президентът на клуба Иван Гавалюгов пред телевизия Ботевград. Следващият двубой на Балкан е гостуване на ЛукОйл Академик на 25-ти ноември, този петък.

„Вероятно следващият мач с Лукойл ще бъде воден от тези трима треньори. Вече водим разговори, макар и много предварителни. Имаме набелязани няколко варианта за треньори, включително и от чужбина. Не е тайна, че в момента в България няма свободни или поне такива, за които ние считаме, че биха свършили работа. Така че се оглеждаме за варианти от съседни страни”, заяви още Гавалюгов.

„Ще водим разговори, в които естествено ще се обясни какви са целите, какъв е бюджетът. Един треньор, за да поеме даден отбор, първо трябва да е наясно с какво разполага като средства, с какви правомощия е, какви са целите и съответно какво се очаква от него. В рамките на две седмици би трябвало вече да имаме яснота и конкретни имена. Ще се стремим да направим избор измежду няколко имена, въпреки че в момента на пазара има малко свободни специалисти, още по-малко в България. За да сведем до минимум риска за неуспех”, завърши Иван Гавалюгов.