През следващата седмица трябва да станат ясни участниците в Балканската лига по баскетбол за сезон 2012/2013. Все още не е официално потвърдено кои български отбори ще бъдат част от турнира.

„От това, което знаем в Балканската лига, Левски и Рилски спортист ще продължат да бъдат част от турнира за шести пореден сезон, което вярвам е правилното решение. Аз ще бъда най-щастливият човек, ако някой заиграе в Евролигата или Еврокъп, но на този етап проектът Балканска лига съответства на бюджетите им и на доброто им ниво на представяне“, коментира спортният директор Шай Щрикс пред официалния сайт на турнира.

„За мен Балкан също има място в лигата през следващия сезон. Това ще бъде добре за българския баскетбол и за местната общност. Те са добре дошли в Балканската лига, но това зависи само от тях. В понеделник имам среща с кмета на Ботевград относно бъдещо сътрудничество и ще изразя моето мнение за евентуално участие на Балкан“, казва още Щрикс.

„Ще имам среща в Гърция относно участие на местен отбор в турнира. Най-вероятно следващата седмица ще знаем всички отбори за следващия сезон“, заяви Шай Щрикс.