Балкан подписа с Николай Грозев. 25-годишният състезател идва от Академик София. През миналия сезон двуметровото крило записа средно по 13 точки, 4 борби и 2.6 асистенции на мач.

Новото попълнение на "зелените" израства в школата на Академик, където прекарва почти цялата си кариера. През сезон 2017/18 крилото носи още екипа на Черно море Тича и Икономически университет - Варна. Крилото е част и от всички формации на националните отбори за подрастващи на България.

 Ето какво сподели Николай Грозев след преминаването му в Балкан:

"Когато разбрах,че Балкан имат интерес към мен, не се и замислих дали да приема. Бях на 100% сигурен. Чувствам се удовлетворен, защото Балкан е отбор с голяма перспектива, многобройна и подкрепяща публика и сплотен колектив, какво повече от това би бил искал един професионален спортист. Йовица Арсич е изключителен професионалист и единственият, който повярва в мен и ми даде шанс в Лукойл Академик. С всички момчета от българите се познаваме. Всички са много добри момчета. Познавам добре и помощник-треньора Иван Коцев, с който също съм работил дълги години. Той е един от треньорите, които са ми дали основата в баскетболна. Изключително много ми е помогнал да израсна както в професионален, така и в личен аспект.", завърши новото попълнение на Балкан.