„Треньорът за следващия сезон ще бъде Николай Пеев”, заяви президентът на баскетболния Балкан Иван Гавалюгов. „Ще му дадем шанс да покаже своите идеи и да видим една реализация в един пълен сезон. Искахме да види нещата от вътре и да прецени на кои играчи би разчитал за следващия сезон. Така че със сигурност той ще започне, надявам се и той да го завърши. Той ще е човекът, с който ще прокарваме политиката за изграждане на млад и боеспособен състав”, коментира още пред Гонг Гавалюгов.

Босът на ботевградчани сподели още, че тимът ще се раздели с Крум Дойчинов. „Със сигурност напуска Крум Дойчинов. Договорът му беше двегодишен с опция за прекратяване и ние се възползвахме от тази опция.”

„Плановете за следващия сезон са все повече да дадем поле за изява на млади състезатели. Вероятно ще имаме 1-2 по-опитни играчи, но в момента не мога да кажа със сигурност кои ще са, защото все още се водят разговори. Ядрото на отбора ще бъде създадено предимно от млади играчи. Някои от тях опитахме да наложим и през следващия сезон. За съжаление, не успяхме напълно, поради неблагоприятно стечение на обстоятелствата, имайки предвид контузиите, които получиха Станимир Маринов и Емил Бинев. Това са момчета, на които много разчитаме и на които дългосрочно сме заложили да са ядрото на тима за следващите години. Това са ни плановете. Те не се от сега. Просто е времето да ги приведем в по-активно действие и да ги изпълним”, заяви още Иван Гавалюгов.