"Във връзка с повтарящите се инциденти по време на баскетболните мачове на Балкан и Левски Лукойл, БК Балкан свиква извънредна пресконференция", обявиха от лагера на ботевградчани.

Срещата с медиите ще се проведе във вторник (8 януари) от 12:00 часа в "Арена Ботевград".

На нея ще присъстват кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, президентът на Балкан Михаил Михайлов, старши-треньорът Небойша Видич и председателят на фенклуб "Балкан" Видин Велчев.

От клуба също така публикуваха и становище на официалния си сайт, в което попитаха: "Трябва ли някой да умре, че да се спре това безумие?"

"Свикнахме ли в медиите да се говори повече за скандалите в българския баскетбол, отколкото за самия него? Последният - само преди няколко часа по време на мача Левски Лукойл - Балкан, който бе опорочен. Дойде моментът да се вземат адекватни мерки. Ние няма да оставим нещата и този път така. Този път няма да мълчим", се казва в декларацията.

От БК Балкан отправиха и въпроси:

"Кой провери охраната на мача при наличието на информация за две агитки и всички инциденти от миналата година? Могат ли само едни стюарди да удържат две агитки, които са на разстояние от няколко метра. Надеждна ли е тази охрана от фенове на Левски?

Буферната зона отговаряше ли на изискванията?"